top of page

INSTANTSPKRBOX

30.11-02.12

@ Nordic Black Theatre / Caféteatret

i samarbeid med Norsk Skuespillersenter

Søknadsfrist: 13.11.22

InstantSPKRBOX er et intensivt, kreativt verksted – en 48-timers playdate! 

 

I ekte SPKRBOX-ånd, setter vi sammen utøvere med ulik bakgrunn fra hiphop- og teaterfeltet i helt nye konstellasjoner, og lar dem lage hva de vil.

 

Alle utøvere som deltar på instantSPKRBOX mottar et honorar på kr. 6000,-.

 

Hvordan foregår det?

 

En instantSPKRBOX er et intensivt, kortvarig verksted. Vi setter sammen grupper bestående av 2-4 kunstnere fra ulike felt. En gruppe kan f.eks. bestå av en regissør, en skuespiller, en rapper og en beatboxer/musiker. Gruppens deltakere introduseres for hverandre via mail når det nærmer seg kursstart – rammene for verksted-tida er at de kan gjøre/utforske hva de vil.

Dag 1 har gruppene oppmøte i tildelte prøvelokaler, og mange møtes for aller første gang. Det er opp til regi eller gruppa i plenum hvordan de bruker tida si, men en ganske vanlig prosess er å bruke litt tid på å snakke, bli kjent og kartlegge hverandres kompetanse, erfaring og ønsker osv. og så gå i prosess.

Dag 2 fortsetter gruppa der den slapp dagen før. Det blir satt av litt teknisk tid i visningsrommet som rullerer slik at alle får vært der, og alle gruppene jobber rundt det. På kvelden rundes prosessen av med arbeidsvisning. De pleier å vare 15-30 minutter per gruppe, med lave skuldre og god stemning. Etter visningene går kvelden videre til Caféteatret med DJ og fest, mingling og feiring.

MERK: Workshopen varer i 3 dager, men hver gruppe arbeider bare 2 dager. To grupper jobber 30. november + 2. desember, og to grupper jobber 1.+2. desember. Alle grupper har visning 2. desember.

Vår erfaring tilsier at kort tid = lave skuldre = mindre selvsensur = spennende utfall! Kanskje kan det til og med resultere i videre samarbeid på tvers av kunstfelt? Av og til har deltakerne det hyggelig og blir kjent med nye folk og utrykk. Av og til finner de ny inspirasjon, og fremtidige kollegaer og samarbeidspartnere. Og av og til finner gruppene ett eller annet de ønsker å utforske videre. Da kan det være relevant å sende dem videre til en framtidig utkast.

Å skape møter mellom ulike folk og kunstnere er noe av det viktigste SPKRBOX gjør. Work-in-progress-konseptene instantSPKRBOX og UTKAST er en del av vår kjernevirksomhet.

InstantSPKRBOX og SPKRBOX er støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune. 

 

InstantSPKRBOX er en del av SPKRBOX-festivalen som arrangeres fra 1.-17. desember i Oslo. 

SPKRBOX UTKAST

- et verksted for utvikling av ulike idéer med ulike kunstnere.

09.12.22-10.12.22

Det Norske Teatret, Scene 2

UTKAST er et verksted for utvikling av ulike idéer med ulike kunstnere. Gruppene får mellom fem og ti dager til å jobbe sammen som ender i en arbeidsvisning under SPKRBOX-festivalen.

UTKAST er det andre av SPKRBOX’ to verksteds-konsepter. En UTKAST har kommet hakket videre, og kan være en videreføring av en instantSPKRBOX. Et UTKAST kan også være en gruppe som, enten på forespørsel fra oss eller på eget initiativ, utforsker en allerede formulert idé eller et konsept. I begge tilfeller får UTKAST-gruppene 5-10 dager på å jobbe, før prosessen rundes av med en lavterskel arbeidsvisning siste dag. Flere av SPKRBOX sine produksjoner har starta som UTKAST. Det er en nyttig måte å utforske eller finslipe en idé på før man eventuelt søker det videre til ulike offentlige instanser. 

 

Å skape møter mellom ulike folk og kunstnere er noe av det viktigste SPKRBOX gjør. Work-in-progress-konseptene instantSPKRBOX og UTKAST er en del av vår kjernevirksomhet.

Utkast er støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune.

 

Årets UTKAST-grupper:

 

Gruppe 1: SLIPP 

Samantha Gurah

Tiril Pharo 

 

Gruppe 2: 

Taro Vestøl Cooper 

Elever fra Nordic Black Xpress

 

Gruppe 3: FUCK IT

Lisa Birkenes Thun

Mine Nilay Yalcin

UTKAST og SPKRBOX er støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune. 

 

UTKAST er en del av SPKRBOX-festivalen som arrangeres fra 1.-17. desember i Oslo. 

14434888_1107635289333537_22502915086234
bottom of page