top of page

om SPKRBOX

SPKRBOX

Et møte mellom hiphopscenen og teatermiljøet. Forestillinger, work-in-progress, konserter, battles, jams, , foredrag, slam, paneldebatter og kurs. 

HIPHOP + TEATER + FOLK = SPKRBOX

Hiphop oppsto i USAs urbane underklasse, for så å bli til en av de største og mest vitale kulturelle kreftene i verden det siste århundre. 

 

SPKRBOX presenterer samfunnsaktuelle nåtidshistorier gjennom hiphopestetikk. Forestillingene tar utgangspunkt i én eller flere av de fire elementene i hiphop­kulturen; breaking, graffiti, MC­ing (rapping) og DJing. Varianter av disse som spoken word, beatboxing og hiphopdans kan også være tilstede, men fundamentet i forestillingene er språket og samfunnsaktualiteten sett fra de lavere klassers perspektiv. 

VI STARTET I 2014

Helt siden festivalen ble arrangert for første gang i 2014 har SPKRBOX hatt et ønske om å være et mellomledd mellom gatekulturen og finkulturen. En møteplass. 

 

SPKRBOX vil utforske kulturelle klasseforskjeller, utfordre det etablerte teatret og inspirere hiphop- og teatermiljøet til samarbeid på tvers av fagfelt, estetikk og form. Målet er å etablere og utvikle en sjanger som på sikt kan bidra til et rikere og mer mangfoldig scenekunstfelt. 

 

Vårt mål er at SPKRBOX skal være med på å knekke noen hiphopkoder for teaterfolk og noen teaterkoder for hiphopere. Hiphop har det teater trenger. Og omvendt. 

om OSS

_MG_0140.jpg

PRODUSENT OG INSPISIENT

Anja O. Kjærnli kommer fra Nesodden og er utdannet med en bachelorgrad i kulturprosjektleder ved Høgskolen i Lillehammer og en MA i Arts, Culture and Society ved Erasmus University Rotterdam. Etter en lenger periode på Nobels Fredssenter og ulike kunst- og kulturprosjekt - med hovedfokus på festivaler, jobbet hun som høgskolelektor i kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Innlandet. Men det frie feltet kallet på henne igjen og hun vendte med glede tilbake <3 

Anja har vært med i SPKRBOX-teamet siden 2015. Siden da har hun vært produksjonskoordinator/potet og frivillig- og billettansvarlig, og gikk i 2019 inn som produsent og inspisient for SPKRBOX. 

Anja O. Kjærnli

+47 930 47 564

anja@spkrbox.no

_MG_0794.jpg

KUNSTNERISK LEDER 

Sofia Knudsen Estifanos er utdanna skuespiller fra Nordic Black Express og Teaterhøgskolen i
Nord-Trøndelag. Hun frilanser som skuespiller, slampoet, skrivekursholder, konferansier, dramatiker og gjendikter. Sammen med Lisa Birkenes Thun driver hun det omreisende teaterkompaniet Campingkompaniet. Sofia hadde sin første betalte slam-jobb på den aller første SPKRBOX-festivalen i 2014 og har vært med på utøversida siden den gang. Hun er skuespiller i SPKRBOX-forestillinga Isbilen, samt produsent for, og skuespiller i, co-produksjonen Eid av Oslo kommune - et eventyr

Sofia Knudsen Estifanos

+47 908 11 957

sofia@spkrbox.no

_MG_0281.jpg

KUNSTNERISK LEDER: BARN OG UNGDOM
MARKEDSFØRINGSANSVARLIG 

Siriann Petronella Berdal er fra Trondheim, utdannet skuespiller fra North Park University,
Chicago og teaterpedagog ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun frilanser som regissør, instruktør og skuespiller, hovedsakelig i produksjoner for og med barn. Siriann drifter også TEATERØYA, et
teatertilbud til barn og unge i distrikts-Norge. En gang uken, året rundt holder hun improkurs for barn
i  Det Andre Barneteatret, barnesatsningen til SPKRBOX i samarbeid med Det Andre Teatret og Nordic Black Express.

Siriann startet som ivrig frivillig i SPKRBOX 2014. Og resten er historie. 

Siriann Petronella Berdal

+47 994 09 140

siriann@spkrbox.no

image0.jpeg

TURNÉANSVARLIG  

Bjørn Tore Grøntvedt er fra Trøndelag og er utdannet sanger og skuespiller fra Bårdar Akademiet.
I de siste årene har han jobbet frilans med roller innen ulike familie- og musikkteaterforestillinger. 

Grøntvedt har også mye erfaring som inspisient og produsent fra blant annet friteatergrupper som Fabularium Produksjoner og Aimée Kaspersen Produksjoner. 

Bjørn Tore  Grøntvedt

+47 915 79 182
bjorntore@spkrbox.no

external-file_edited.png

MOR SPRKBOX

Cici Henriksen er fra Sarpsborg og er utdannet skuespiller ved KhiO. Hun var ansatt som skuespiller på Trøndelag Teater i en rekke år før hun bega seg ut i frilanstilværelsen og startet SPKRBOX. Cici fikk Norsk Skuespillersenters frilanspris i 2014. Sammen med Hedda Sandvig hadde hun regi på forestillingen "Blokk til blokk" som mottok Ungdom og Fritids ærespris 2019 og Oslo bys kunstnerpris 2019. Cici og Hedda har hatt regi på flere forestillinger sammen, blant annet "BEST" (i samarbeid med Belinda Braza) og "Linje 5".

Cici er styreleder i SPKRBOX AS. 

KONTAKTBOX

Contact Us

Takk :)

bottom of page