om SPKRBOX

SPKRBOX

Et møte mellom hiphopscenen og teatermiljøet. Forestillinger, work-in-progress, konserter, battles, jams, , foredrag, slam, paneldebatter og kurs. 

HIPHOP+TEATER=SPKRBOX

Hiphop oppsto i USAs urbane underklasse, for så å bli til en av de største og mest vitale kulturelle kreftene i verden det siste århundre. 

 

SPKRBOX presenterer samfunnsaktuelle nåtidshistorier gjennom hiphopestetikk. Forestillingene tar utgangspunkt i én eller flere av de fire elementene i hiphop­kulturen; breaking, graffiti, MC­ing (rapping) og DJing. Varianter av disse som spoken word, beatboxing og hiphopdans kan også være tilstede, men fundamentet i forestillingene er språket og samfunnsaktualiteten sett fra de lavere klassers perspektiv. 

VI STARTET I 2014

Helt siden festivalen ble arrangert for første gang i 2014 har SPKRBOX hatt et ønske om å være et mellomledd mellom gatekulturen og finkulturen. En møteplass. 

 

SPKRBOX vil utforske kulturelle klasseforskjeller, utfordre det etablerte teatret og inspirere hiphop- og teatermiljøet til samarbeid på tvers av fagfelt, estetikk og form. Målet er å etablere og utvikle en sjanger som på sikt kan bidra til et rikere og mer mangfoldig scenekunstfelt. 

 

Vårt mål er at SPKRBOX skal være med på å knekke noen hiphopkoder for teaterfolk og noen teaterkoder for hiphopere. Hiphop har det teater trenger. Og omvendt. 

om OSS

_MG_0794.jpg

KUNSTNERISK LEDER 

Sofia Knudsen Estifanos er utdanna skuespiller fra Nordic Black Express og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (tidl. HiNT, nå NORD universitet). Hun jobber frilans som skuespiller, slampoet, dramatiker, skrivekursholder, gjendikter og konferansier.

Sofia Knudsen Estifanos

+47 908 11 957

sofia@spkrbox.no

Sir.jpg

KUNSTNERISK LEDER OG MARKEDSFØRINGSANSVARLIG

Siriann Petronella Berdal er fra Trondheim, utdannet skuespiller fra North Park University, Chicago og teaterpedagog ved Kunsthøyskolen. 

Siriann startet som ivrig frivillig i SPKRBOX 2014. 

Siriann Petronella Berdal

+47 994 09 140

siriann@spkrbox.no

_MG_0345.jpg

PRODUSENT OG INSPISIENT

Produsent og inspisient

Anja kommer fra Nesodden og er utdannet med en bachelorgrad i kulturprosjektleder ved Høgskolen i Lillehammer og en MA i Arts, Culture and Society ved Erasmus University Rotterdam. Etter en lenger periode på Nobels Fredssenter og ulike kunst- og kulturprosjekt - med hovedfokus på festivaler, jobbet hun som høgskolelektor i kulturprosjektledelse ved Høgskolen i Innlandet. Men det frie feltet kallet på henne igjen og hun vendte med glede tilbake <3 

Anja har vært med i SPKRBOX-teamet siden 2015. Siden da har hun vært produksjonskoordinator/potet og frivillig- og billettansvarlig, og gikk i 2019 inn som produsent og inspisient for SPKRBOX. 

Anja O. Kjærnli

+47 930 47 564

anja@spkrbox.no

_MG_0978.jpg

PRODUKSJONSKOORDINATOR

Hedda er fra Oslo og er utdannet skuespiller ved LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art). Hun har jobbet som skuespiller ved en rekke teatre i Norge og med ulike teaterproduksjoner i det frie feltet. Hun jobber også som innleser av lydbøker og gir jevnlig stemme til diverse tegneseriefigurer. Hedda har også erfaring med å skrive og produsere egne forestillinger, samt med oversettelse (engelsk/norsk). Hedda har jobbet med SPKRBOX siden 2013 og hadde i 2018, sammen med Cici regi på forestillingen "Blokk til blokk".

Hedda Sandvig

+47 928 29 018

hedda@spkrbox.no

external-file_edited.png

MOR SPRKBOX

Cici er fra Sarpsborg og er utdannet skuespiller ved KhiO. Hun var ansatt som skuespiller på Trøndelag Teater i en rekke år før hun bega seg ut i frilanstilværelsen og startet SPKRBOX. Cici fikk Norsk Skuespillersenters frilanspris i 2014. Sammen med Hedda Sandvig hadde hun regi på forestillingen "Blokk til blokk" som mottok Ungdom og Fritids ærespris 2019 og Oslo bys kunstnerpris 2019. Cici og Hedda har hatt regi på flere forestillinger sammen, blant annet "BEST" (i samarbeid med Belinda Braza) og "Linje 5".

SUPER CICI HAR TATT SEG EN LANG OG VELFORTJENT PAUSE FRA SPRKBROX <3 

KONTAKTBOX

Contact Us

Takk :)