top of page
UTKAST - Facebookcover-5.jpg

UTKAST

- et verksted for utvikling av ulike idéer med ulike kunstnere.

09.12.22

Det Norske Teatret, Scene 2

UTKAST er et verksted for utvikling av idéer. Grupper bestående av ulike kunstnere får fem dager til å jobbe sammen.  Uka ender i en arbeidsvisning under SPKRBOX-festivalen. 

​ 

Å skape møter mellom ulike kunstnere og folk er noe av det viktigste SPKRBOX gjør. Work-in-progress-konseptene instantSPKRBOX og UTKAST er en del av vår kjernevirksomhet. 

 

UTKAST er det andre av SPKRBOX’ to verksteds-konsepter. Et UTKAST har kommet hakket videre, og kan være en videreføring av en instantSPKRBOX (https://www.spkrbox.no/instant-spkrbox). Et UTKAST kan også være en gruppe som, enten på forespørsel fra oss eller på eget initiativ, utforsker en allerede formulert idé eller et konsept. UTKAST-gruppene får fem dager på å jobbe, før prosessen rundes av med en lavterskel arbeidsvisning på scene 2 på Det Norske Teatret 09. desember. Flere av SPKRBOX sine produksjoner, som Blokk til Blokk og Korte år, lange dager har starta som UTKAST.  

 

 

Årets UTKAST-grupper 

 

Gruppe 1: SLIPP  

En undersøking av minnenes verdi og mulighetene til å endre på det man tror man husker. Hvordan slipper man taket på fortiden for å slippe inn fremtiden? Trenger man å gi slipp, for å gi plass? 

 

Medvirkende: 

Tiril Pharo (regi) 

Samantha Gurah (idé og utøver) 

Joel Ring (utøver)

 

Gruppe 2:  

Slampoet, skuespiller, rapper og regissør Taro Vestøl Cooper tar med seg en håndfull skuespillere og utforsker tekst, rim og rytme på nye måter. 

Medvirkende:

Guillermo John Magno

Danu Suntharasigamany

Mubarak Muse

Kristine Opsahl

Kristine Utne Stiberg

 

Dette UTKASTet er et samarbeid med Nordic Black Theatre, og alle utøvere er tidligere elever ved Nordic Black Theatres skole - Nordic Black Express.

 

Gruppe 3: FUCK IT 

Om å senke sin egen terskel, slippe guarden, droppe filteret, løfte blikket og noen ganger våge å bare gi litt faen.  

 

Medvirkende: 

Mine Nilay Yalcin (regi) 

Lisa Birkenes Thun (idé og utøver) 

Håkon Håvelsrud Odden (utøver)

Arrangementet blir fotografert.

 

UTKAST og SPKRBOX er støttet av Kulturrådet og Oslo Kommune. 

UTKAST er en del av SPKRBOX-festivalen som arrangeres fra 1.-17. desember i Oslo. 

bottom of page