trond wiger fucking life show bilde.jpg

the trond wiger fucking life show

co-produsert av teaterhuset avant garden,

nord-trøndelag teater (Turneteatret i trøndelag) og spkrbox

THE TROND WIGER FUCKING LIFE SHOW

Urpremiere 2015, Teaterhuset Avant Garden, Trondheim

«Du e itj lett te sinns sjøl om innsida e tom.» Trond tror ikke at man kan gjøre verden til et bedre sted ved å definere noe som riktig eller feil. Et alternativt forsøk er da å by sjenerøst på den han er: Trond Wiger, en rapper fra Lamon.

Under SPKRBOX 2014 fremførte Trond et utvalg av sine tekster i en 30 minutter lang forestilling. Forestillingen høstet mange lovord, og i år videreføres suksessen. SPKRBOX har koblet sammen tre trønderske kunstnere. I tillegg til rapperen og poeten Trond Wiger har regissøren Kjersti Haugen og dramatikeren Kristofer Grønskag, blant annet ved å bruke dokumentarisk materiale, jobbet fram en forestilling om Tronds oppvekst i Trondheim, oppdagelsen av hiphop, om hans liv og karriere og om trøndersk kultur. Tekstene i forestillingen er skrevet i perioden fra Trond var 14 år og fram til i dag. De fleste tekstene har blitt liggende i skrivebordsskuffen, men er nå hentet fram igjen.

Trond Wiger har holdt rundt 500 konserter i Norge siden 1998, og har utgitt albumene GODE ORD DØR SIST, Svart jord og Går i fjøs. I 2012 var han fylkeskunstner i Sør-Trøndelag, og har også blitt nominert til blant annet årets trønder i Adressa, årets navn i Natt&dag, Spellemannsprisen og Wimp-prisen for beste album. Han har samarbeidet med en lang rekke kjente artister, og har spilt support for blant andre Public Enemy, Xzibit, Looptroop, Timbuktu og Sage Francis.

Etter visningen blir det ettersnakk på scenekanten.

Festivalpublikum i Oslo får overvære en work-in-progress-visning mens urpremieren er lagt til SPKRBOX i Trondheim.

Co-produsert av Teaterhuset Avant Garden, Nord-Trøndelag Teater og SPKRBOX.Støttet av Norsk Kulturråd og FFUK.