top of page
trond wiger fucking life show bilde.jpg

the trond wiger fucking life show


co-produsert av teaterhuset avant garden,
nord-trøndelag teater (Turneteatret i trøndelag) og spkrbox

Urpremiere I 2015, Teaterhuset Avant Garden, Trondheim

«Du e itj lett te sinns sjøl om innsida e tom.» Trond tror ikke at man kan gjøre verden til et bedre sted ved å definere noe som riktig eller feil. Et alternativt forsøk er da å by sjenerøst på den han er: Trond Wiger, en rapper fra Lamon.

Under SPKRBOX 2014 fremførte Trond et utvalg av sine tekster i en 30 minutter lang forestilling. Forestillingen høstet mange lovord, og i år videreføres suksessen. SPKRBOX har koblet sammen tre trønderske kunstnere. I tillegg til rapperen og poeten Trond Wiger har regissøren Kjersti Haugen og dramatikeren Kristofer Grønskag, blant annet ved å bruke dokumentarisk materiale, jobbet fram en forestilling om Tronds oppvekst i Trondheim, oppdagelsen av hiphop, om hans liv og karriere og om trøndersk kultur. Tekstene i forestillingen er skrevet i perioden fra Trond var 14 år og fram til i dag. De fleste tekstene har blitt liggende i skrivebordsskuffen, men er nå hentet fram igjen.

Trond Wiger har holdt rundt 500 konserter i Norge siden 1998, og har utgitt albumene GODE ORD DØR SIST, Svart jord og Går i fjøs. I 2012 var han fylkeskunstner i Sør-Trøndelag, og har også blitt nominert til blant annet årets trønder i Adressa, årets navn i Natt&dag, Spellemannsprisen og Wimp-prisen for beste album. Han har samarbeidet med en lang rekke kjente artister, og har spilt support for blant andre Public Enemy, Xzibit, Looptroop, Timbuktu og Sage Francis.

Co-produsert av Teaterhuset Avant Garden, Nord-Trøndelag Teater og SPKRBOX.​ Støttet av Norsk Kulturråd og FFUK.

bottom of page