top of page
KUNST FOR KAMP-2.jpg

KUNST FOR KAMP

- GRATIS ÅPNINGSARRANGEMENT MED JAM, SOFASAMTALE OG FEST!

01.12.22 Kl. 19.00

Melahuset

ID: 18 år

Det er seks år siden forrige festival. Nå er det endelig klart for festival igjen, og det må feires på storslått vis! 

 

SPRKBOX-veteraner, utøvere på hiphop- og teaterfeltet og kunstnere som spesifikt jobber med skeiv tematikk/uttrykk, åpner festivalen vår med Kunst for Kamp.

Kunstnerne har teamet opp i to- og trespann og utveksla arbeid. Resultatet vises med lave skuldre under Kunst for Kamp - en heidundrandes jam kombinert med sofasamtale. 

 

Kvelden ledes av DJ Lara Okafor og våre to eminente konferansierer, Mathilde “Cuntess” Fossheim og Taro Vestøl Cooper. I tillegg til å lose oss gjennom de ulike innslagene, leder de sofasamtalene bestående av et lite knippe fagfolk og en kunstner som kommer for å snakke om hvordan kunst kan brukes til kamp, og om en av mange skeive kamper som fortsatt pågår -  historien om Tobias Klingenberg Reitan.

 

Tobias er en transmann som i 2018 gikk til sak mot den norske stat for kastreringa han blei tvunget til å gjennomgå for å få endra juridisk kjønn. Dette var praksis i Norge fram til vi fikk “Lov om endring av juridisk kjønn” i 2016. Per nå er saken anka til Menneskerettsdomstolen i Strasbourg og Tobias venter på svar om hvorvidt den blir tatt opp der. 

Foreninga FRI har vært partshjelp i saken, og har oppretta en innsamling på vipps for å hjelpe Tobias med kostnader i forbindelse med rettsakene. Vi benytter anledninga denne kvelden til å sette fokus på saken hans, samt FRIs innsamlingsaksjon. 

 

Fortellinga om Tobias er, i likhet med alle fortellinger om skeiv kamp i Norge,  en fortelling om samfunnet vårt. Om hvem vi er, hvem vi har vært, og om hvem vi kan velge å være i møte med menneskene som trenger oss. Det er 50 år siden avkriminaliseringa av sex mellom menn. Det er det all grunn til å feire. Men vi har fortsatt en lang vei igjen å gå med den skeive kampen, og festen og protesten går hånd i hånd.

 

Dette er de 21 kunstnerne og tre samtalegjestene som ønsker deg velkommen til festival:

 

Guro Sibeko                                                                                 

Vjolla Emiri

Ingrid Frivold

Son of Light

Daniel Mariblanca

Nosizwe

Cuntess

Taro Vestøl Cooper

Gigi

Dark Marc

Don Martin

Ravn Kvikkestøyl Helland

Fela

Sadik Qaka

Isak Bradley

Oda Aunan

Pats Nichols

Big Daddy Karsten

Frid Ding

 

Luca Dalen Espseth

Christine Marie Jentoft

Molly Øxnevad

 

Hjertelig velkommen til Kunst for Kamp - en  gøy, overraskende, eksplosiv, rar, rørende og inspirerende start på SPKRBOX-festivalen 2022!

Arrangementet blir fotografert.

 

Arrangementet er støtta av Kulturrådet. Takk til Melahuset og Nordic Black Theatre for samarbeid, støtte og bidrag.

bottom of page