top of page

SPKRBOX ER EKTE ENGASJEMENT 

+ EN MØTEPLASS OG ARENA FOR DRISTIG,

NYSKAPENDE URBAN SCENEKUNST.

+ EN KREATIV KOLLISJON MED LAV TERSKEL,

HØYT NIVÅ OG LAIDBACK STEMNING.

SPKRBOX ER HIPHOP

SPKRBOX 2014-2016

Hiphop oppsto i USAs urbane underklasse, for så å bli til en av de største og mest vitale kulturelle kreftene i verden det siste århundre. Hiphop treffer i magen. For så å pirre intellektet. Hiphopteater er energi, driv, dynamikk, diskusjon. Kunstformen krever få ressurser, men har en spontanitet og en direkthet som gjør det til et vitalt og levende uttrykk. 

Helt siden festivalen ble arrangert for første gang i 2014 har SPKRBOX hatt som ambisjon å fremme urban scenekunst i Norge. Vi ønsker å være en døråpner, et mellomledd mellom gatekulturen og finkulturen. En møteplass. 

 

SPKRBOX vil utforske kulturelle klasseforskjeller, utfordre det etablerte teatret og inspirere hiphop- og teatermiljøet til samarbeid på tvers av fagfelt, estetikk og form. Målet er å etablere og utvikle en sjanger som på sikt kan bidra til et rikere og mer mangfoldig scenekunstfelt. 

 

Vårt mål er at SPKRBOX skal være med på å knekke noen hiphopkoder for teaterfolk og noen teaterkoder for hiphopere. Hiphop har det teater trenger. Og omvendt. 

FORESTILLINGSKONSEPT #16

mixtape.png
Illustrasjon: Emilie Pat. Williams
INSTANT SPKRBOX
3 VISNINGER #2016

5 dager. 5 folk. 

Instant SPKRBOX er et forestillingskonsept som så dagens lys under SPKRBOX 2015.

I samarbeid med Dramatikkens hus viderefører vi suksessen, og i år vil vi ha visninger av tre ulike instant SPKRBOX-forestillinger.

 

Fem ulike scenekunstnere og artister møtes. Noen for aller første gang. De får fem dager til rådighet. Oppgaven er å utforske sjangeren hiphopteater. Det hele ender i en visning for SPKRBOX-publikummet.

 

Dag én: det første møtet

Dag fem: visning for publikum

The sky is the limit.

Foto: Emilie Pat. Williams
WORK IN PROGRESS
3 VISNINGER #2016

HIPHOP + TEATER.  

Under den første SPKRBOX-festivalen i 2014 var gjestespill fra utlandet en stor del av programmet. Allerede året etter var flere samarbeid mellom norske og utenlandske artister og scenekunstnere i gang.

 

I år kan vi by på tre ”work-in-progress”-visninger. Tre prosjekter med utgangspunkt i kunstnerne og deres forestillingsidé, en forestillingsidé som SPKRBOX så har tatt tak i og nå gir mulighet til å videreutvikle og realisere. Work-in-progress er laboratorievirksomhet; bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet. Alle de tre work-in-progress-gruppene har fått et begrenset antall prøvedager som ender med en visning for publikum under årets festival. 

FOLKA BAK.

Cici Henriksen / Foto: Emilie Pat. Williams
CICI HENRIKSEN

Festivalsjef & kunsterisk leder

Cici er utdannet skuespiller ved KhiO, og var ansatt som skuespiller på Trøndelag Teater i en rekke år før hun bega seg ut i frilanstilværelsen. I 2011 produserte og spilte hun monolog-forestillingen Den Elskede. Med seg på scenen hadde hun Trondheims fremste hiphop-orkester Børeks Firo med rapperne fra Gode Ord Dør Sist. Dette møtet ble på mange måter starten på SPKRBOX-eventyret. Cici tilbrakte mye tid i New York for å se hiphopteater - oppdage, lære og bli inspirert, og bestemte seg for å lage Norges første Hiphopteaterfestival som gikk av stabelen for første gang i 2014. Nå arrangeres festivalen for tredje gang.

Cici fikk Norsk Skuespillersenters frilanspris i 2014.

 

M: +47 990 22 100

E: cici@spkrbox.no

LIv marie / Foto: Emilie Pat. Williams
LIV MARIE SKAARE BADEN

PRODUSENT & KUNSTNERISK KOORDINATOR

Liv Marie er utdannet musikalartist fra Bårdarakademiet, har studert muntlig fortelling på

HiOA og har en praktisk prosjektlederutdannelse fra Emergence i Oslo. Hun har bred erfaring både på og bak scenen; som skuespiller, regissør, koreograf og produsent. Liv Marie har

blant annet produsert egne forestillinger, ledet Fortellerfestivalen i to år, og høsten 2016 begynner hun som produksjonsplanlegger på Nationaltheatret.

 

 

 

 

 

M: +47 977 25 007

E: livmarie@spkrbox.no

Siriann / Foto: Emilie Pat. Williams
SIRIANN PETRONELLA BERDAL

ARTIST- & PR-ANSVARLIG

Siriann er fra Trondheim og er utdannet skuespiller ved North Park University i Chicago. Hun har gjort ulike teaterproduksjoner i det frie feltet, og jobber frilans innen reklame, foto, TV og teater, samt med egne prosjekt. I tillegg er hun teaterinstruktør i musikkteater ved Oslo musikk- og kulturskole, og har teaterlek med småbarn ved Nesodden teaterfabrikk. Siriann hoppet inn som frivillig på SPKRBOX sin første festival i 2013, og har siden vært med på eventyret.

 

 

 

 

M: +47 994 09 140

E: siriann@spkrbox.no

Hedda / Foto: Emilie Pat. Williams
HEDDA SANDVIG

KOMMUNIKASJON- & PRODUKSJONSANSVARLIG

Hedda er fra Oslo og er utdannet skuespiller ved LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art). Hun har jobbet som skuespiller ved en rekke teatre i Norge og med ulike teaterproduksjoner i det frie feltet. Hun jobber også som innleser av lydbøker og gir

jevnlig stemme til diverse tegneseriefigurer. Hedda har også erfaring med å skrive og produsere egne forestillinger, samt med oversettelse (engelsk/norsk).

 

Dette er Heddas tredje SPKRBOX-festival. 

M: +47 928 29 018

E: hedda@spkrbox.no

Maria / Foto: Emilie Pat. Williams
MARIA SÆTERSDAL REMØE

BEVERTNING- & PRODUKSJONSKOORDINATOR

Maria er fra Hamar og har nylig bosatt seg i Oslo etter flere års studier og utenlandsopphold. Hun har den siste tiden jobbet ved flere institusjoner innen

kulturfeltet, og har vært med på å starte opp et nytt kulturtilbud for ungdom på Hamar. Maria ble del av SPKRBOX i 2015, hvor hun brukte festivalen som del av sin avsluttende masteroppgave ved teaterskolen Rose Bruford  i London. 

 

 

 

M: +47 414 09 622

E: maria@spkrbox.no

Anja / Foto: Emilie Pat. Williams
ANJA O. KJÆRNLI

BILLETT- & FRIVILLIGansvarlig

Anja kommer fra Nesodden og er utdannet kulturprosjektleder ved Høgskolen i Lillehammer, hvor hun tok del i ulike kunst- og kulturprosjekt - med hovedfokus på festivaler. Ved siden av SPKRBOX jobber hun på Nobels Fredssenter, i tillegg til å være frivilligansvarlig for Fortellerfestivalen. Dette er det andre året Anja jobber med oss.

 

 

 

M: +47 930 47 564

E: anja@spkrbox.no

Emilie Pat Neeraas Williams / Foto: Hedda Sandvig

web- & markedsansvarlig / fotograf

Emilie er trønder og har utdannelse innen digital foto, webdesign og bedriftsutvikling. Ved siden av sitt engasjement i SPKRBOX jobber hun frilans med fokus på tekstlig og visuell formidling, i tillegg til egne kunsteriske prosjekt av ymse art. Emilie er et flunkende ferskt tilskudd i klanen «bakfolka». 

M: +47 456 67 713

E: emilie@spkrbox.no

SAMARBEIDSPARTNERE.

Nordic Black Theatre

støttet av.

Kulturrådet
Kulturkontakt Nord

OBS! Flere kommer.

sh-foto:   Kim S. Falck-Jørgensen 

.

bottom of page