SPKRBOX      Festival  

EID AV OSLO KOMMUNE_16_9-kopi.jpg

EID AV OSLO KOMMUNE

- et eventyr

28. Nov. Kl. 18.00

30. Nov. Kl. 19.00

01. Des. Kl.19.00

02. Des. Kl. 19.00

03. Des. Kl.19.00

Nationaltheatret, Malersalen

For ungdomsbillett  120kr (15 - 26 år) kryss av for Unge National på Min side når du kjøper billett.

Hvis systemet eier ordene, eier systemet også deg.

 

“Eid av Oslo kommune” er en slampoesi-teaterforestilling av og med Sofia Knudsen Estifanos. En forestilling for unge voksne og voksne unge om ord, identitet og historiefortelling. Om hvordan ord har makt til å både bekrefte og ta fra deg hvem du selv opplever at du er. Om hvor rart og forvirrende det kan være å manøvrere seg gjennom en jungel av fortellinger som er laga om men ikke nødvendigvis av den de beskriver. Om å være massevis av “litt”, men ikke “nok” noe som helst. Og om å være ei Prinsesse som er Jævlig. Lei. Av eventyr.

 

MEDVIRKENDE:

Sofia Knudsen Estifanos - skuespiller , slampoet og dramatiker

Mari Elise Haugen - skuespiller

Cici Henriksen - regi

Beatur - komponist

Agnethe Tellefsen - lysdesign

Foto og design: Morten Bendiksen

Forestillingen er produsert av Jovialkontoret i samarbeid med SPKRBOX og er støttet av Norsk kulturråd og Dramatikkens hus.

Sofia Knudsen Estifanos er utdanna skuespiller fra Nordic Black Express og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (tidl. HiNT, nå NORD Universitet). Etter endt utdanning i 2014 har hun frilansa på fulltid som skuespiller, slampoet, programleder, konferansier og skrivekursholder. Som skuespiller har Sofia erfaring fra institusjoner, det frie feltet og TV. I 2016 starta hun det omreisende teater- og musikkompaniet Campingkompaniet sammen med campingkompis Lisa Birkenes Thun, og sammen har de turnert Norge på kryss og tvers hver sommer siden. Sofia er egentlig veldig glad i eventyr (tross alt) og synes kommunen er helt ålreit. Lover.

 

Mari Elise Haugen er utdanna skuespiller fra NISS. Etter fullført utdanning i 2012 har hun spilt for blant annet Nynorskens Hus og Den Kulturelle Skolesekken. Som frilanser har hun også jobbet som konferansier og oppleser. I 2017 var hun med å starte teatergruppa Teater Pappvin, som har spilt farser og improteater på scener som Caféteatret, Fyrhuset, Ole bull og Salt.

Cici Henriksen er fra Sarpsborg og er utdannet skuespiller ved KhiO. Hun var ansatt som skuespiller på Trøndelag Teater i en rekke år før hun bega seg ut i frilanstilværelsen og startet SPKRBOX. Cici fikk Norsk Skuespillersenters frilanspris i 2014. Sammen med Hedda Sandvig hadde hun regi på forestillingen "Blokk til blokk" som mottok Ungdom og Fritids ærespris 2019 og Oslo bys kunstnerpris 2019. Cici og Hedda har hatt regi på flere forestillinger sammen, blant annet "BEST" (i samarbeid med Belinda Braza) og "Linje 5".


Beatur er musiker, underholder, Master of Ceremonies, sanger,  DJ, og islandsmester i beatboxing. Beatur er kjent fra bandet Awesomnia og han har de siste årene produsert musikk for en rekke teater- og sceneproduksjoner. Beatur har også medvirket selv i en rekke forestillinger, som blant annet Do Not Shine under SPKRBOX-fesivalen i Oslo og i New York, Vinduer på Det Samiske Nasjonalteatret Beaivváš / Hålogaland Teater, The ledgends Bob Marley & Peter Tosh på Den Norske Opera og barneforestillingen “To Ulver” som han har skrevet og produsert sammen med slampoet Taro Cooper. Han har også turnert rundt på norske asylmottak med hiphop-dukkeforestillingen Steps. I tillegg underviser Beatur i beatboxing og live looping for barn og unge over hele Norge.

Agnethe Tellefsen er utdannet scenograf og lysdesigner ved Nottingham Trent University og har en BA i Theatre Design. Hun har arbeidet som scenograf, lysdesigner og teknisk ansvarlig siden 1998. Fra 1999-2015 bodde hun i Madrid hvor hun samarbeidet med en rekke frigrupper innen teater, dans, flamenco og musikk. Hun turnerte med store spanske navn mange steder i verden, blant annet EXPO i Sør-Korea, London og New York Flamenco Festivaler, Lisboa, Paris, Roma... I 2015 flyttet hun hjem til Norge og har siden det fortrinnsvis jobbet som lysmester og lysdesigner ved Nationaltheatret.Forestillinger i utvalg, Nationaltheatret: Romeo og Julie (2019), Meg Nær (2019), Hærmennene på Helgeland (2018), Vildanden + En Folkefiende – Enemy of the Duck (2016) og Motortown (2016). Ved internasjonale scener og festivaler: El Mirar de la Maja (2013) og Cosmogonia (2015) for Sara Calero Company. Cu4tro for Carmen Linares & Jorge Pardo Trio (2014) og Remembranzas for Carmen Linares. Danza 220v (2010) for Estevez/Paños/Ruz. Larachi Flamenco Festival Paris/Sevilla (2011/2012) og muDANZAS BOLERAs 1812-2012 for Sonakay Productions. Avant Garde (2012) for Camerata Flamenco Project. La Isla de los Pájaros (2007), Del Otro lado del Árbol (2010), El Lobo ha Vuelto (2008), Cyrano de Bergerac (2013) og Cuentos de Ratitos (2005) for Elfo Teatro. Acuérdate cuando Entonces (2012) for Guadalupe Torres Company.For mer info: www.agnethetellefsen.com