top of page
NyNorsk, eventfoto.png

"Hvis linjene kunne snakke" ble arrangert for første gang på Rommen Scene i samarbeid med Det Norske Teatret 5. april 2019.

Om arrangementet:

Don Martin presenterer stemmer han liker. En kveld der folk som skriver snakkar. En kveld med dikt, historier, tekster, låter og samtaler.


Don Martin er en norsk rapper, radioprogramleder og tekstforfattar frå Oslo øst. Han blir regnet som en av pionerene i norsk hiphop, og var med i den første norskspråklige hiphop-gruppa Gatas Parlament. Seinere har Don Martin markert seg som soloartist. Don Martin har sammen med Jonathan Castro og Felipe Orellana hatt suksess med konsertforestillingen Blokk til Blokk på Det Norske Teatret.

 

Foto: Samir Madad

Kveldens gjester:

Sarah Zahid.jpg

SARAH ZAHID

Sarah Zahid (f.1996) fra Holmlia er student og samfunnsdebattant. Hun debuterte med diktsamlingen «La oss aldri glemme hvor godt det er å leve» på Flamme forlag i 2018.

 

Fra Aftenpostens anmeldelse av «La oss aldri glemme hvor godt det er å leve»: «Det stråler av livsglede i dikt med handlingen lagt til blokkleiligheter fulle av kusiner og fettere. Helt uanstrengt kan Zahid blande slike kaotiske miljøskildringer med en universiell undring over livsvilkårene: 

hvem holder oppe

den grå blokka

bak biblioteket

som blir blå

i mørketida

og rommer søvnløse åtteåringer

under Bro, bro, brille, stressa

taxisjåfører og høylytte onkler

Bollywood-musikken som dundrer i stua

lukten av varm chapati bønnerop og

støyen av skjeggete brødre som skylder hverandre penger (…)

 

Sarah Zahid er aller best når hun leker med kulturelle stereotypier i slagferdige onelinere av typen «du er ganske følsom / til å være fra østkanten». Og denne setningen er til alle som måtte betvile at innvandrere kan være ganske så rotnorske: «Sommerferie i Pakistan er ikke ment for oss nordmenn / heten er fremmed og vond».

 

Aon Raza Naqvi .jpg

AON RAZA NAQVI

Aon Raza Naqvi (f.1989) er journalist, tekstforfatter, artist og kreatør. Aon bor i Oslo, er fra Larvik og har jobbet som journalist i ulike norske medier. Han har blant annet vært redaktør i ungdomsmagasinet UMAG og vært programleder i NRK P3s TV-programmet «BroShow». Han var også med på å starte det kreative kollektivet B.A.W.S. Aon er redaktør for boka «Third Culture Kids - å vokse opp mellom kultur» som kommer ut på Gyldendal forlag våren 2019.

 

«Tekstforfatteren i meg ble født som et resultat av rapperen i meg.»

Zeshan Shakar_Foto Julie Pike.jpg

SHAKAR

Zeshan Shakar (f.1982) er oppvokst på Stovner. Han er utdannet statsviter og har også økonomiutdannelse fra BI. Zeshan har arbeidet i ulike departementer og direktorat og nå på Oslo rådhus. Han debuterte høsten 2017 med romanen Tante Ulrikkes vei. Boka er solgt i over 90.000 eksemplarer og ble en av de mest solgte bøkene i Norge i 2018. Zeshan mottok Tarjei Vesaas’ debutantpris for boka. Juni 2019 har «Tante Ulrikkes vei» premiere på Det Norske Teatret på Rommen Scene.

 

«Kanskje høstens viktigste bok» Dagbladet

«Zeshan Shakar plasserer seg helt sentralt på det skjønnlitterære kartet som heter aktuell norsk samtidsprosa med denne rå og varme debutromanen» VG

«[boka] treffer som et godt plassert knyttneveslag» Aftenposten

DJ_Krøllpac.JPG

DJ KRØLLPAC snurrer plater og byr på funk, soul, hiphop og god stemning.

bottom of page