Nationaltheatret på TORSHOV

TORSDAG 8.sepT

Nordic Black Theatre / Caféteatret

18:00 - 19:00
ÅPNING AV IBSENFESTIVALEN

.

Ibsenfestivalen 2016

SPKRBOX

+

IBSEN

“En skulle aldri ha sine beste bukser på, når en er ute og strider for frihet og sannhet 

Henrik Ibsen, En folkefiende

SPKRBOX er en del av Ibsenfestivalen på Nationaltheatret. I år tar vi over Nationaltheatrets scene på Torshov i tre dager. En festival i festivalen! 

 

SPKRBOX starter 6.september på Dramatikkens hus. Deretter beveger vi oss over på Nordic Black Theatre/Caféteatret før vi avslutter det hele med tre dager på Torshovteatret.

 

Torsdag 8.september blir det storslått åpning av Ibsenfestivalen på Nationaltheatret klokka 17.00. Etterpå tar vi turen opp til Nationaltheatrets scene på Torshov hvor resten av SPKRBOX-programmet vil foregå fram til 10.september. Vi åpner torsdagen med en urpremiere på forestillingen “På vei mot no’ innmari ålreit” av Sofia Knudsen Estifanos, og fortsetter med imponerende og morsom teatersport i hiphopdrakt. Det blir lav terskel, høyt nivå og topp stemming! Vi gleder oss og det håper vi du gjør også!

SPEAK LOUD. SPKRBOX.

.

19:30
FORESTILLING / URPREMIERE
Foto: Emilie Pat. Williams

FORESTILLING

PÅ VEI MOT

NO´ INNMARI ÅLREIT

HILDUR KRISTINSDOTTIR

skrevet og fremført av 
SOFIA KNUDSEN ESTIFANOS

Skuespiller

Foto: Andrea Vik

“Så var det en gang ei prinsesse. Hun var så rein og blid som klare dagen, og kongen og alle var glade i henne. Hun bodde i et hus med stor seng, x antall DVDer og et kjøkkenskap der fire kopper og to tallerkener hadde navnet hennes enten inngravert eller malt på seg. En av tallerkenene var til og med av plast, og kunne ikke knuses. Hun oppfatta det som et tegn.”

Slik begynner eventyret om Prinsessa. Hun som fikk et oljefond i dåpsgave og sosialdemokratisk kumelk i bursdagskaka og utvanna krigsblod i årene og var folkeregistrert på toppen av Behovstinden i nord, før hun satte seg på toget og dro ut i verden.

Vi er alle prinser og prinsesser i våre egne eventyr. For av og til er livet nettopp det; et eventyr. Av og til er livet et tog som cruiser av gårde mot alt det beste verden har å by på. Av og til er sola din egen private heiagjeng. Av og til kan det rett og slett ikke bli bedre. Akkurat nå. For deg. Det er bare det at det er så mange som reiser på samme strekninga. I en annen togvogn. Eller et annet framkomstmiddel. Og det er i møtet med Dem at vi hilser på våre egne begrensninger.

På vei mot no’ innmari ålreit er en enkel, fargerik og musikalsk slampoesiforestilling for ungdom og voksne. Det er en liten historie, fra et lite liv, om et lite øyeblikk som ble noe stort. Den handler om hvordan vi opplever oss selv. Om hvordan vi kan være både best og dårligst på en gang. Om balanse. Om fall. Om å få bade i glitter, se seg selv i speilet, stille seg et av de Viktige Spørsmålene og kanskje oppleve at svaret er “nei.”

MEDVIRKENDE:

Erik Bauck Bårdstu

ERIK BAUCK BÅRDSTU

Skuespiller

Foto: Signe Fuglesang

Ulrik Tangen

ULRIK TANGEN
Skuespiller

Foto: Lucasz Zamaro

Evelyn Rasmussen Osazuwa

EVELYN RASMUSSEN OSAZUWA
Skuespiller

Foto: Lars Venner

På vei mot no innmari ålreit
IMPRO-FORESTILLING

.

21:00
Foto: Emilie Pat. Williams

TEATERSPORT I HIPHOP-DRAKT

 

STOR OVERRASKELSE med

Skranglebein

Nils m/skils

& Droolian

+

Baba Israel

& Yako 440.

SPKRBOX er stolte over å kunne presentere en helt spesiell forestilling. Et resultat av møtet mellom Norges ledende impro-rapgruppe Stor Overraskelse og de amerikanske hiphopartistene Baba Israel og Yako 440. 

 

Stor Overraskelse er teatersport i hiphopdrakt. Alt er improvisert. Showet er interaktivt og publikum kan i stor grad påvirke det som skjer. Gutta bak konseptet er Norges beste innenfor sitt felt, de ønsker å sprenge grenser for hva man kan gjøre og hvem man kan nå med rap. Skranglebein og Nils m/Skils improviserer treffsikre rim, mens det ekstraordinære enmannsorkesteret, beatboxeren Droolian lager rytmene. 

IMPRO-FORESTILLING

Baba Israel og Yako 440 er anerkjente hiphopartister fra New York. Baba er rapper, spoken word-artist og en ettertraktet kursholder. Yako 440 er musiker, graffitikunstner, beatboxer og multiinstrumentalist. De to har jobbet sammen i ulike sammenhenger i en årrekke og de har begge lang erfaring med Playbackteater. Playbackteater er improvisert teater hvor publikum deler historier fra sine liv for så og se historiene bli spilt ut på scenen. 

 

To ulike, men liknende konsepter. To forskjellige land. Med sin lange erfaring og spisskompetanse på hvert sitt felt, møtes nå Stor Overraskelse og Baba og Yako 440 for å la seg inspirere av hverandre og videreutvikle sine konsepter, og for å lage en forestilling sammen der alt preges av omgivelsene. Publikum er med og bestemmer hva som skal skje. Slik blir hver opptreden unik, og den blir til i samspillet mellom artistene og de som er til stede.