NORDIC BLACK THEATRE / CAFÉTEATRET

onsdag 7.sept

Nordic Black Theatre / Caféteatret

18:30
FOREDRAG : JACOB KIMVALL
JACOB KIMVALL

Foto/gatekunst: Jacob Kimvall

FOREDRAG

cracks in the walls.

Jacob Kimvall
Kunstviter m. spesialisering 

i grafitti og gatekunst.

Hiphop er en kultur som legger stor vekt på historie og historieskrivning. Samtidig finnes det store forskjeller mellom de subkulturelle fortellingene og det som havner i den offentlige institusjonelle historien. Med Keith Harings veggmaleri ”Crack is Wack” i New York som eksempel og utgangspunkt, diskuterer kunsthistorikeren og den tidligere graffitimaleren Jacob Kimvall forskjeller mellom subkulturell og institusjonell historieskrivning, ut fra begreper som kulturell appropriering og subkulturell kapital.

Jacob Kimvall er kunstviter med spesialisering i graffiti og gatekunst. Han disputerte høsten 2014 med avhandlingen ”The G-Word: Virtuosity and Violation, Negotiating and Transforming Graffiti” som undersøker hvordan graffiti skapes i samspill mellom ulike samfunnsinstitusjoner og subkulturelle graffitiutøvere. Kimvall har selv bakgrunn som graffitimaler, og i 1992 var han med og grunnla det internasjonale graffititids-skriftet Underground Productions (UP), et tidsskrift han jobbet med i nærmere 15 år.

19:30
WORK IN PROGRESS
Foto: Emilie Pat. Williams

Foto: Emilie Pat.

WORK IN PROGRESS

DE SOM 

MØTEr VERDEN MED OPPKAST I HÅRET.

"Ok, dette er vårt prosjekt. Vi vil det skal være fint, sant, skittent og litt frekt. Vi snakker om asfalt og fortau og alle de som går på trynet, de som skraper og slår seg og rekker saksa mot lynet".

 

Marius Abrahamsen og Taro Vestøl Cooper er slampoeter som begge er sentrale i slam-miljøet i Oslo. Med utgangspunkt i en idé Marius hadde har de fått med seg forfatter Bård Sjøberg, beatboxer Beatur og dramaturg Oda Radoor når de med denne forestillingen tar sin asfaltpoesi ett skritt videre. 

 

De som møter verden med oppkast i håret er en forestilling om sliterne. Om dem som faller utenfor. To slampoeter, én forfatter og én beatboxer utforsker ved hjelp av rytmer, beats og ordkunst de mørke avkrokene, de ukjente og hemmelige stedene - både i byen vår og i menneskesinnet. 

WORK IN PROGRESS / SPKRBOX

Marius Abrahamsen
Slampoet

Foto: 

Oda Radoor / Emilie Pat.
WORK IN PROGRESS / SPKRBOX

Taro Vestøl Cooper
Slampoet

Foto: Jetzig Rudi

WORK IN PROGRESS / SPKRBOX

Bård Sjøberg
Tekstforfatter

Foto: Jenny S. Vikra

WORK IN PROGRESS / SPKRBOX

Beatur
Beatboxer og komponist

Foto: Kim S. Falck-Jørgensen

WORK IN PROGRESS / SPKRBOX

Oda Radoor
Regissør og dramaturg

Foto: Emilie Pat.

WORK IN PROGRESS

Bra folk fra hiphopscenen koblet med bra folk fra teatermiljøet. Tre work-in-progress-grupper har fått et begrenset antall prøvedager som ender med en visning for publikum under årets festival. 

21:00
SPEEDDATE & OPEN MIC

Foto: Johanne Bjørseth

SHOWCASE

SPEEDDATE

MED ARTISTENE

& OPEN MIC.

Ledet av ZEPS
Rapper fra Brooklyn

Mange av utøverne som bidrar under årets SPKRBOX samles for en showcase på Nordic Black Theatre/Caféteatret. Vår eminente vert og konferansier Zeps geleider oss gjennom kvelden. Han gjør et lite intervju av hver enkelt artist før de får scenen til sin rådighet og viser oss hva de er gode for! 

 

Det blir feite beats, fengende rytmer og skinnende talent. Og kjenner vi Zeps rett får han kanskje artistene til å dele en hemmelighet eller to med publikum. Etter speeddaten blir det Open Mic med mulighet til å hive seg utpå. 

 

Kveldens konferansier, er den puertorikanske Brooklynbaserte rapperen Zeps. I snart ti år har Zeps jevnlig tatt turen fra New York til Norge for å jobbe med norske musikere, produsenter og dansere. Med sin positive energi og fantastiske freestyle skills styrer han ikke bare kvelden med stø hånd, men gjør SPKRBOX stolte og glade over å ha han med på skuta for tredje år på rad. 

ZEPS SPKRBOX
 
 
 

.

.

.