SPKRBOX      Festival  

1.png

LIMITLESS

- velkommen til en kveld med grenseløs kunst, på ungdommenes premisser!

22.Nov. Kl.18.00

Vega Scene, Salongen

 

Hver onsdag har «Limitless»gjengen hatt kurs med ulike kunstnere. 

Hver kunstner opererer innen ulike uttrykk, og ungdommene har fått prøve alt fra beatboxing, foto, lys, dans og tekst.

Gjennom utforskning og stødig veiledning har de fått lære, dele og uttrykke seg kreativt på flere måter, og grensene for hva man trodde «man kunne» og «ikke kunne» har stadig blitt utfordret.

 

Velkommen til en kveld med grenseløs kunst, på ungdommenes premisser!

 

Et samarbeid mellol Agenda X og SPKRBOX.

Kunstneriske ledere:

Belinda Braza

Fela

Marcus Andreassen

Produksjonsleder:

Rahel Beraki

Belinda Braza er ansatt som koreograf ved Det Norske Teatret. Hun sitter også i den kunstneriske styringsgruppen for Det Norske Teatrets satsing ved Rommen scene. I tillegg er hun kunstnerisk kurator for Bikubekveld, kunstnerisk kurator for Bikubebarn, og fagkoordinator for Bevegelsesfaget ved Det Multinorske , alt ved Det Norske Teatret. 

Hun har tidligere koreografert forestillinger som : Utafor ( DNT), Peer Gynt ( Nationalteateret i Zagreb/DNT), «Lazarus»

(DNT),  «Charlie og sjokoladefabrikken» ( DNT), «Spelet om Heilag Olav»(Stiklestad), «En midtsommernattsdrøm» (Rogaland teater), «Ei hand å halde i» (Nordland teater), «Pinocchio» (Hålogaland teater), Snøkvit ( DNT), Kvitebjørn Kong Valemon ( DNT) , Kasimir & Karoline ( DNT) Grease ( Haugesund teater),  « Tordenskjold» (Trøndelag teater) , «Fuglane» (Riksteatret), «Ulven» (Nationaltheatret), Jesus Christ Superstar ( Haugesund Teater) , Evita ( Lørenskog Hus), Jungelboka (DNT/Rogaland teater), Jesus Christ Superstar ( DNT), Den hemmelige hagen (DNT), Nøtteknekkeren (Trøndelag teater), Romeo og Julie ( Haugesund teater), Peer Gynt (Gålå) , Spelemann på taket ( DNT), Sweeney Todd ( DNT), Shockheaded Peter ( DNT/Rogaland teater/Hannover) m.m.

Gjennom «B-Braza productions» har hun har produsert fire helaftens forestillinger «Fear Infection (2010), «I am us»(2012), «Legacy ( 2013), «Survival» ( 2017).

I 2020 er hun aktuell med bl.a regi på Heddaprisen , koreograf på «Tolvskillingsoperaen», koreografi på «West Side Story» m.m. 

Fela jobbet som ungdomsarbeider i mange år i varierte felt (ungdomsklubber, ungdoms organisasjonen Agenda X, barnevernet, barneinstitusjon og workshopsholder for skoler via DKS) i tillegg til at han har bygget seg et sterkt navn innenfor hip hop miljøet i Norge. Startet som gruppemedlem i Breaknecks, før han startet sin solokarriere med debutalbumet "D.U.R.E" i 2012, en debut som sikret han tittelen årets hip hop album kåret av WiMP.

Siden den gang har han jobbet for fullt med artistkarrieren og han har rukket å gi ut 3 solo album, en EP med gruppen Degos, vunnet RapValg, adidas Originals Experience og opptrådt med selveste Manu Chao da han var på besøk på Mela huset og besøkt Lindmo etter å ha gitt sitt tredje solo album "Ole Brumms vei".

I Tillegg til alle disse fine oppnåelser, så har denne travle personen satset for fullt med sin skuespillerkarriere! Han har hentet terningkast 6 av Dagbladet for sin aller første forestilling "Vinduer" (Regi Veronica Salinas, Jon Tombre) og terningkast 5 av Aftenposten for sin braksuksess "Blokk til blokk" (Regi Spkrbox). Denne sistnevnte forestillingen har hentet utallige gode anmeldelser fra bla Dagsavisen, Klassekampen, Morgenbladet og Aftenposten. Dagsavisen skrev "Bør bli obligatorisk for alle sosialarbeidere og politikere i Norge".

"En opplevelse som er større enn en konsert og rikere enn en vanlig forestilling", Aftenposten.

De har vært æret av å motta Ungdom og Fritid sin Ærespris for forestillingen og nå nylig også Oslo Kommunes kunstnerpris for forestillingen og deres lange innsats for kultur og arbeidet med ungdom i Oslo.

De skal snart på Norgesturne med forestillingen, hvor de besøker 23 byer i Norge via Riksteateret, men før det så er Fela å se på andre episode av Hver gang vi møtes, for å overraske en av vertene med en opptreden.

Fela er en travel og engasjert kreativ sjel som kommer til å jobbe mye med sin skuespiller og musikk karriere fremover. 

Marcus Andreassen har drevet aktivt med Breaking siden 1997 og har igjennom en lang karriere gjort mye forskjellig. 

Han har i de siste 15 år vunnet alle titler i Norge bl.a 3 NM seiere. Marcus reiser mye utenlands til konkurranser som utøver og som dommer.

 

Utenom det har han gjort en hel del innen show, forestillinger, TV, teater og musikaler bl.a Dommer i Mitt Dansecrew på TV2, Evolution of Style med Atomic B-boys på Norgesturne med Riksteatret, West Side Story på Oslo Nye Teater, Nøtteknekkeren på Centralteatret, Jungelboka på Det Norske Teatret, Gjestedanser på Den Norske Opera, Norge Brasil Ein Opera på NorfjordEid Operahus, Peer Gynt i både inn og utland, åpningsnummer i Sjakk VM 2013 i India, Roadkills på turne med Akershus teater, Flashdance,- egenregissert forestilling på Dansens Hus i Oslo osv osv bla bla bla.

Som aktiv og skapende utøver har Marcus og undervist i en årrekke rundt om på danseskoler og har periodevis undervist på Kunsthøgskolen i Oslo og Norges Idrettshøyskole.

Marcus har en rekke meritter og en hel del erfaring innenfor dans og scenekunst og har den seneste tid blitt belønnet med Statens Kunstnerstipend.

Rahel Beraki er en slampoet fra Oslo og medlem av SlamKollektivet. Hun har opptrådt på diverse scener, blant annet på Nationaltheateret, Det Norske Teateret, Parkteateret, Uhørt, Dramatikkens Hus, Litteraturhuset, SALT Art & Music og Sentralen Kulturhus. Med utdanning innen drama og teaterkommunikasjon formidler Rahel historier gjennom poesiens verden og utforsker tematikk som rasisme, aktivisme, kjærlighet og oppvekst. I tillegg til dette har hun en bred erfaring  bak scenen med produksjonsarbeid både som koordinator, inspisient og som produksjonsassistent. For tiden er hun blant annet tilgjengelig i produksjoner som "Mor av en nasjon" av og med Nosizwe og i prosjektet "Limitless" - et ungdomstilbud skapet av hiphopteaterfestivalen SPKRBOX og ungdomshuset AgendaX. På nyåret entreer hun i en spennende stilling på Deichman som formidler for barn og unge.