SPKRBOX      Festival  

camping_ferdig u tekst.jpg

CAMPINGKOMPANIET

- Askeladden og de BESTE hjelperne

21.Nov. Kl.16

Det Norske Teatret, Scene 2

Campingkompaniet presenterer nok et kjent og kjært folkeeventyr i ny og fargerik versjon! Mange kjenner dette eventyret. Det som handler om Askeladden som må bygge et skip som går like godt til lands og til vanns og i lufta med, og bygger han det vinner han prinsessa og halve kongerike. I tillegg må han ta med seg alle han møter på sin vei, for de kan være til nytte for han senere. Men…hva skal man egentlig med prinsesser og et halvt kongerike nå om dagen? Og hvem er det Askeladden tar med seg i skipet sitt? Er det de samme folka hver gang, eller er det dagsformen til Askeladden som avgjør hvilke kvaliteter han søker etter i hjelperne sine? En ting er i hvert fall sikkert: Askeladden skal ikke bare ha gode hjelpere, han skal ha de BESTE. Velkommen til Campingkompaniets elleville univers hvor alt kan skje!

MEDVIRKENDE: 

Sofia Knudsen Estifanos, skuespiller 

Lisa Birkenes Thun, skuespiller

Mats Eldøen, regi

Cathrine Frost Andersen, regi

Campingkompaniet er et omreisende musikk- og teaterkompani bestående av skuespillerne Lisa Birkenes Thun og Sofia Knudsen Estifanos. Kompaniet ble stifta høsten 2016, og har turnert Norge rundt, på tvers og på langs, og inni de mest krikete kroker, hver sommer siden da. Campingkompaniet kjører rundt i veiens mest fargerike bil, og har som overordna mål å tilby jovial og lavterskel høykvalitetskultur til folk der de er. Teaterforestillingene deres er nye og fargerike versjoner av kjente og kjære folkeeventyr, hvor de gamle historiene får et friskt pust av samfunnsaktuell moral (satt litt på spissen) som appellerer til både de små og store i familien. Tidligere eventyr som har fått oppussing av Campingkompaniet er blant annet Askeladden som kappåt med trollet og Veslefrikk med…fela?. Denne gangen er det Askeladden og de gode hjelperne som står for tur.…Eller skal vi si Askeladden og de BESTE hjelperne. 

Foto: Smile Studios

 

Lisa Birkenes Thun er utdanna skuespiller ved teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT/Nord Universitet) og tok sin bachelor der i 2014. Hun jobber som frilans skuespiller og musiker, og har medvirket i en rekke produksjoner innen teater, film og TV, samt utendørsteater og spel. Lisa har blant annet spilt hovedrollen i Birkebeinerspelet siden 2017, og skulle i 2020 spille tittelrollen i Fjellteatret i Vera sin storsatsing Sol av Isfolket. Med andre ord: Thun trives ute. Sammen med Sofia Knudsen Estifanos startet Lisa Campingkompaniet i 2016. Sammen har de, og den fargerike bilen deres, vært på veien hver sommer siden 2017. I tillegg til Campingkompaniet er Lisa en del av musikkteaterkompaniet Thun/Flakne og danseteaterkompaniet Best Seat


Sofia Knudsen Estifanos er utdanna skuespiller fra Nordic Black Express og Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag (tidl. HiNT, nå NORD Universitet). Etter endt utdanning i 2014 har hun frilansa på fulltid som skuespiller, slampoet, programleder, konferansier og skrivekursholder. Som skuespiller har Sofia erfaring fra institusjoner, det frie feltet og TV. I 2016 starta hun det omreisende teater- og musikkompaniet Campingkompaniet sammen med campingkompis Lisa Birkenes Thun, og sammen har de turnert Norge på kryss og tvers hver sommer siden. Sofia er egentlig veldig glad i eventyr (tross alt) og synes kommunen er helt ålreit. Lover.

 

Cathrine Frost er skuespiller, regissør og sykepleier. Hun er ansatt som assisterende kunstnerisk leder og fagansvarlig på Det Andre Teatret. Bak seg har hun en rekke produksjoner på ulike teatre rundt i landet, fra Blackbox til Beaivvas. Hun har hatt regi på blant annet på forestillingen De voksne av Fredrik Høyer og Mari Thingelstads forestilling Treig .
 

Mats Eldøen er teatersjef og kunstnerisk leder på det Det Andre Teatret og har lang erfaring som skuespiller, regissør og dramatiker. Han er flere ganger norgesmester i teatersport og har blant annet skrevet og medvirket i Tellekorpset og Lesekorpset på NRK Super, samt medvirket i en rekke norske teateroppsetninger, filmer og tv-serier. I 2019 skrev han også barneboken Viss eg hadde hale.