SPKRBOX      Festival  

instant u tekst.png

instantSPKRBOX

- Gruppe 1, 2, 3 & 4

20. Nov. Kl.20.30

Det Norske Teatret, Scene 2

 

 


 

48 timer. Tolv mennesker. Fire grupper. Et møte mellom hiphopscenen og teatermiljøet.

 

Et stunt. Et eksperiment.

instantSPKRBOX er et forestillingskonsept som så dagens lys under SPKRBOX-festivalen 2015. Vi viderefører suksessen, og i år vil vi ha tre ulike instantSPKRBOX-visninger. Ulike scenekunstnere og artister møtes. Noen for aller første gang. De får 48 timer til rådighet. Det hele ender i en stunt-visning for SPKRBOX-publikummet.
 

Etter visningen av instantSPKRBOX blir det ettersnakk.

MEDVIRKENDE:

 

Gruppe 1:

Georgia May Anta, danser og skuespiller

Fabian Svegaard Tapia, danser og skuespiller

Oda Aunan, slampoet og skuespiller

Elisabet Topp, regissør 

Gruppe 2:

Pumba, rapper

Judy Nuambura Karanja, skuespiller

Henrik Hoff Vaagen, skuespiller

Toril Solvang, regissør og dramatiker

 

Gruppe 3: 

Samir Madad, rapper

Hedda Sandvig, regissør og skuespiller

Gruppe 4:

Morten Joachim, regissør

Sofian, musiker

Foto: Smile studios, Michael Ray Angeles,Jenny Hviding, Christian Roth Christensen, Oda Aunan, Henrik Hoff Vaagen, Judy Nyambura Karanja.

Design: Smile Studios

Georgia May Anta, også kjent som Gigi er 24 år gammel og kommer fra Oslo. Gigi er danser og skuespiller og er utdannet ved Nordic Black Xpress teaterskole. Hun konkurrerer i dansestilene hip hop, house og voguing og i 2019 vant hun Norgesmesterskapet i hip hop. Gigi har spilt i spillefilmen Battle, hun er engasjert i ballroommiljøet og hun jobber med veldedighetsarbeid i organisasjonen CA.PA Project.

 

Fabian Svegaard Tapia er 27 år gammel, skuespiller og danser med erfaring fra både scene, TV og film. Han har siden tenårene konkurrert nasjonalt og internasjonalt i street dance. Som skuespiller har Fabian blant annet spilt i forestillingen Krenket på Nationaltheatret. Mest kjent er han kanskje fra spillefilmen Battle (2018) der han spilte hovedrollen. Fabians store lidenskap er kunsten, følelsene og formidlingen. Han er alltid nysgjerrig på å finne nye måter å nå publikum på, og han har i de senere årene utforsket og eksperimentert med både musikk, slampoesi og rap, og han skriver egne tekster på jevnlig basis. SPKRBOX er Fabian sin favorittfestival.

 

Oda Aunan er utdannet skuespiller fra Western Australia Academy of Performing Arts (2005) og Kunsthøgskolen i Oslo (2015). Hun har jobbet i det frie teaterfeltet i både Australia og Norge og har vært med som utvikler og skuespiller på flere forestillinger. Senest har hun jobbet som utvikler og skuespiller i vandreutstillingen Naboen og som skuespiller i Feilvare som hadde premiere i Trondheim høsten 2019. De siste årene har hun skrevet og fremført egne tekster og er en del av SLAM!kollektivet. I november 2019 ble hun Oslomester i SLAM. 

Elisabet Topp er en allsidig skuespiller utdanna fra Rose Bruford College of Theatre and Performance i London. Hun driver ERLER kompani og jobber også som regissør. Hun har vært frilanser siden 2003 i inn- og utland, på ulike teatre som Unicorn i London og Junges Ensemble Stuttgart i Tyskland og i Argentina og Mexico. Riksteatret, Teatret Vårt, Figurteatret i Nordland og Scenekunst Østfold. Hun jobber også med det internasjonale kompaniet NIE som skuespiller og regissør.

 

Pumba er rapper fra Holmlia i Oslo. Han har chilenske og peruanske aner og har bodd deler av livet i Chile. Han har vært med i flere rapgrupper og har laget musikk siden slutten av 90-tallet. Naturlig Fjerne (Chicopato), Mørk Atmosfære (Pumba, Danny, Holmlia) og Danny & Pumba har vært noen av prosjektene som har formet Pumba som artist. Fra rundt 2005 begynte Pumba og markere seg som soloartist. Han har hatt suksess med egne låter, Stil Med OnklP & Chirag og har gjort gjesteopptredener sammen med mange av landets mest suksessfulle artister.

 

Judy Simone Nyambura Karanja er en poet og skuespiller med utdannelse fra Det Norske Teatret/Nord universitetet. Karanja har siden 2015 jobbet som skuespiller på Det Norske Teatret og hatt roller som Cordelia i Lear, Dovregubben i Peer Gynt og hun er for tiden aktuell i TV-serien Livstid på NRK og i forestillingen Linje 5 på Rommen scene/Det Norske Teatret.  

Henrik Hoff Vaagen er skuespiller fra Oslo, utdannet fra HiNt i 2012. Henrik jobbet tre år i det franske teaterkompaniet Compagnie Philippe Genty, frem til våren 2015 og har siden vært frilanser på blant annet Brageteatret og Teater Innlandet. Henrik er tilknyttet Tigerstadsteateret og Lerkefugl produksjoner.

 

Toril Solvang er dramatiker og regissør. Hun har de siste årene jobbet som på de fleste institusjonsteatre i Norge. Toril er utdannet i Århus og i Stockholm og har vært opptatt av teater for barn og unge og klasseproblematikk. Hennes siste store produksjon var familieforestillingen Pinocchio. Du er bra nok, treskalle! på Hålogaland Teater, som hun gjorde med blant annet Belinda Braza og Benjamin Mørk. Hun utvikler også egne prosjekter og er medskaper i ulike frigrupper. Høsten 2020 og våren 2021 jobber hun blant annet på Brageteatret, med Den Norske Opera og med Oslo Filharmonien og med et samarbeidsprosjekt med Maja Roel, Nasjonaltheatret og Black Box på Tøyen i Oslo.

Samir Madad er ungdomsleder, fotograf og musiker. Han har jobbet som frilansfotograf siden 2016 og arbeider mye med event- og konsertfoto og med pressebilder. Samir har blant annet tatt bilder til antologien Ungdommen nå til daX, magasinet TrAp, bokcoveret til Iman Meskinis bok #minhistorieminmening og albumcoverfoto for artister som blant annet Fela, Nalband og DonMartin. Samir jobber også som ungdomsleder og musikkstudio-produsent på Antirasistisk senters ungdomsavdeling Agenda X.

 

Hedda Sandvig er utdannet skuespiller fra London Academy of Music and Dramatic Art og jobber som skuespiller og regissør. Hun har jobbet som skuespiller ved blant annet Det Norske Teatret, Brageteatret, Østfold Teater og Teatret Vårt, samt gjort en rekke forestillinger i det frie feltet. Hedda har jobbet med SPKRBOX siden festivalen startet i 2014 og har sammen med Cici Henriksen blant annet hatt regi på forestillingene Blokk til blokk, BEST – med Stovner Bokseklubb og Linje 5 på Det Norske Teatret. 

Morten Joachim er fra Vestli i Oslo og er dramatiker, regissør og musiker som for tiden jobber som teatersjef ved Haugesund Teater. Morten er uten formell utdanning, men begynte å jobbe med teater i 1998. Morten har nylig vært aktuell med den selvbiografiske forestillingen Fire begravelser og et bryllup og jobbet under SPKRBOX-festivalen 2016 med forestillingen Blokk til Blokk. 

 

Sofian er sanger og musiker, født i Algerie oppvokst på Stovner i Oslo. I 2005 slapp han sitt debutalbum This is Sofian til strålende mottakelse, for så å forsvinne fra rampelyset. Fjorten år senere slapp han i fjor comeback-EP-en Eyes On The Prize til minst like gnistrende anmeldelser og har på nytt etablert seg som Norges store soul-stemme. Sofains musikk er moderne minimalistisk R’n’B og soul, laget etter Nasheed-prinsippene; på Eyes On The Prize høres ingen andre instrumenter enn sangstemmen. Sofian synger og snakker flytende engelsk, arabisk, fransk og norsk og har med sin bakgrunn fra to ulike kulturer etablert seg som en unik stemme med stor sosial, politisk og åndelig bevissthet.