SPKRBOX      Festival  

Plakat med tekst Smile Studios1.jpg

UTKAST: FØRSTEUTKAST

- et verksted for utvikling av ulike idéer med ulike kunstnere.

21.Nov. Kl. 18.30

Det Norske Teatret, Scene 3

1 billett - 2 visninger:

Billetten gjelder både "UTKAST: Førsteutkast" & "UTKAST: BLIKK"

UTKAST er et verksted for utvikling av ulike idéer med ulike kunstnere. Gruppene får mellom fem og ti dager til å jobbe sammen som ender i en arbeidsvisning under SPKRBOX-festivalen.

 

Daniel Yalew Steinset er rapper fra Tøyen og halvparten av gruppa “Tøyen Holding”, Benjamin Lønne Røsler er skuespiller og talentfull dramatiker og Kjell Moberg er en dreven teaterregissør. SPKRBOX har stor tro på disse talentfulle folka og på at disse tre koblet sammen kan skape noe helt unikt sammen!

MEDVIRKENDE: 

Daniel Yalew Steinset, artist

Benjamin Lønne Røsler, skuespiller og dramatiker

Kjell Moberg, regissør

Foto: Tøri Gjendal, Erik Treimann

Design: Smile Studios

 

Daniel Yalew Steinset er 30 år gammel, kommer fra Oslo øst, bosatt på Tøyen. Han har norsk-etiopisk opphav.  Daniel er utdannet kunstner og pedagog. Jobber til daglig som lærer i Osloskolen ved siden av å være en del av det Oslolobaserte kunstnerkollektivet Mutual Intentions, samt 50% av rapgruppa Tøyen Holding. Har aktivt holdt med ulike uttrykk innenfor visuell kunst og musikk siden 2004. 

Benjamin Lønne Røsler er en frilans skuespiller med base i Oslo. Han har satt opp sitt eget teaterstykke og har jobbet med både film og TV. Mest erfaring har han nok likevel med å vise scenekunst til ungdom, gjennom to separate teaterforestillinger som begge har turnert utallige ungdomsskoler og videregående skoler. I tillegg til karierren som skuespiller er Benjamin i ferd med å ferdigstille sitt første manus, gjennom Unge Vikens Debutantprogram. Benjamin veksler mellom å føle seg som en som har peiling på hiphop og å føle seg for gammel. Annen hver dag.

 

Kjell Moberg er teaterregissør og dramaturg, og er kunstnerisk leder for NIE (New International Encounter).

I årene 2013-2016 var Moberg teatersjef for Scenekunst Østfold (Østfold Internasjonale Teater), og her siden 2019 vært kunstnerisk leder for Kloden teater. 

Moberg underviser i skuespillerfag på DAMU i Praha, Teaterutdanninga på NORD Universitet, samt Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst. 

Moberg har vært tilknyttet en rekke norske og utenlandske institusjoner og har i sitt arbeid stort fokus på internasjonalt ensemble og utforskning på tvers av kulturelle kontekster.

I 2011 ble Moberg og NIE tildelt Assitej International´s Award for Artistic Excellence, for sitt kunstneriske arbeid internasjonalt.

I 2017 mottok han Heddaprisen sammen med sin kollega Alex Byrne.

Moberg har utdannelse innen skuespillerfag og regi fra The Theatre Faculty of the Academy of Performing Arts in Prague (DAMU).